Meertekst vertaalt

Technische teksten vertalen is een kunst. En nee; dat kan niet zomaar met een vertaalapp. Want daarmee loop je de kans op een ‘stuurhut’ in de auto, of de instructie de ‘schijf’ te vervangen in plaats van de ‘voorruit’. En wat denkt u van die hilarische maar helaas onbruikbare gebruiksaanwijzingen bij sommige apparaten? Zo zonde van ieders geld en energie!
Meertekst vertaalt op een professionele manier vanuit het Duits en Engels naar het Nederlands.
Voor andere brontalen of zeer gespecialiseerde teksten heb ik een omvangrijk netwerk van deskundigen opgebouwd waar ik nauw mee samenwerk. Uw vertaling wordt altijd verzorgd door een ‘native speaker’ zodat u nooit zo’n woordenboek-vertaling krijgt.
En of het nu gaat om een gebruikershandleiding of een sprookje – of iets ertussenin – ik bijt me er van het begin tot het einde enthousiast in vast. Voor mij is vertalen net zoiets als een spannend boek lezen of een detective op tv volgen; op je hoede zijn, informatie afwegen, benieuwd zijn naar de clou. En aan het einde nog eens kritisch terugkijken: kloppen alle feiten met de conclusie? Hier komt ook een flink stuk redigeren aan te pas.
De teksten kunnen zowel digitaal als in papieren vorm worden aan- en uitgeleverd.
Met of zonder opmaak, de tekst is raak!