Ariane Meershoek

Meertekst is in 2003 geboren uit het besef dat sommige mensen niets met taal hebben en andere mensen juist heel veel. Het verhaal van Ariane:
“Met mijn vers behaalde atheneumdiploma op zak ben ik als 18-jarige doorgestroomd naar de HTS in Hilversum, studierichting Fijnmechanica. Binnen vier jaar mocht ik mij ingenieur noemen. Maar om niet alleen oog voor de techniek te hebben, heb ik daarna nog een opleiding Bedrijfskunde gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens genoot ik van diverse uitdagende technische functies in het bedrijfsleven, waarbij steeds weer het taalaspect op mijn pad kwam. Het bedrijfsblad, vertalingen, verslagen, instructieboeken….. Veel techneuten laten dit liever liggen, ik trek het juist naar mij toe!
Na 14 jaar in loondienst heb ik besloten om mij helemaal toe te leggen op het raakvlak taal/techniek en ben ik in 2003 als zelfstandig ondernemer gestart met Meertekst. En nu doe ik wat ik het allerliefste doe: taal en techniek combineren. Goochelen met tekst, polijsten van vertalingen, puzzelen met informatie, het juiste gevoel meegeven, het goede geluid laten klinken. Tot het perfect bij de opdracht past. Daar word ik blij van.”